www.uni-pannon.hu

Digitális élménytúrán vettek részt az egyetem nyugdíjasai

2024. május 6-án és 13-án az egyetem nyugdíjas munkatársai Digitális élménytúrán vettek részt a veszprémi Digitális Tudásközpontban, a Pannon Egyetem 75 éves jubileuma kapcsán szervezett Intézményi Road Show keretében. A Digitális Tudásközpont és a Pannon Egyetem közös szervezésében megvalósuló programon Fekete Ákos vezető oktató kalauzolta az érdeklődőket a Tudásközpont technológiai újdonságait ismertetve.

A Pannon Egyetem nyugdíjasai nyitottan, érdeklődve fogadták az intézményi partner bemutatkozását. A központ a kisiskolásoktól a középiskolásokig foglalkoztatja a diákokat, a közoktatás kiegészítéseként szolgáló ingyenes programokkal, melyek során elsősorban a készségfejlesztésre helyezik a hangsúlyt. A természettudományok komplex megközelítését tartják hatékonynak, csoportmunkára sarkallják a gyerekeket, projektpedagógiát alkalmaznak. Céljuk a gondolkodás fejlesztése. Számos oktatási intézménnyel állnak partnerségben, de gazdasági szereplőket is bevonnak programjaikba. Szem előtt tartják a fenntarthatósági célokat is, mind az anyaghasználat, mind az oktatás, szemléletformálás során.

Az interaktív élménytúra során a résztvevők megfigyelhették a lézervágó gép és a 3D-nyomtató működését. Mindkét eszköz a Pannon Egyetem 75 éves jubileumi kulcstartóját készítette el, melyet a látogatók ajándékként haza is vihettek. Bepillantást nyerhettek az okosotthon technológiák, a robotika alapjai, valamint az egészségügyben használat szimulációs szoftverek alkalmazásába. A program végén megismerkedtek Aybo-val, a robotkutyával is.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

További tartalmak

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradjon le a Pannon Egyetem tartalmairól! A 75 éves jubileumi programok mellett sok más érdekességgel is igyekszünk szolgálni az öregdiák közösség és minden kedves érdeklődő számára.