www.uni-pannon.hu

Múlt-kult

Alábbiakban a Pannon Egyetem Kultúraszervező csoportja és az Egyetem TV közreműködésével elkészített műsorválogatásokat tekinthetik meg kedves oldallátogatóink. “Volt egyszer egy koronavírus járvány…” 2020 tavaszán az egyetem – csakúgy mint szinte az egész világ – bezárkózni kényszerült. A globálisan pusztító koronavírusjárvány miatt rendkívüli intézkedésekre volt szükség az élet minden területén. Az oktatási tevékenység végzésé és az emberi kapcsolatok ápolása – sok mindennel együtt – az internet segítségével tudtak csak működni. A bezártság miatt az emberek igénye a kulturális tartalmak fogyasztására ebben az időszakban még jobban megnövekedett. Ezt az igény igyekeztek munkatársaink kielégíteni – többek között – az alábbi összeállításokkal.

1992-ben, március 15-én Veszprémben a Veszprémi Petőfi Színház művészei és a helyi lakosok eljátszották az 1848-as forradalom eseményeit. A tömeg a Veszprémi Petőfi Színházból a Veszprémi Egyetemre vonult, ahol az Aulában, a hallgatóság részvételével kelt életre a márciusi ifjak üzenete.

Rendező: Vándorfi László, szereplők: a Veszprémi Petőfi Színház művészei, veszprémi lakosok

Forrás: Veszprém Televízió, Régi idők mozija 71.

Veszprém Egyetem VEN Tótágas 73′-  1973-as Veszprémi Egyetemi Napokról készült dokumentumfilm.

Sokan még emlékeznek a Veszprémi Tévétalálkozóra, mely  évente zajlott a városban 1971-és 1990 között. 1973-ban a Veszprémi Egyetemi Napok alatt folyt a veszprémi televíziós szakma országos eseménye. Ekkor forgatták az alábbi, Tótágas című filmet, mely bemutatja a VEN kezdetének feledhetetlen hangulatát és pillanatait. 

Forrás: Molnár Péter

Magyarország első egyetemi Lipdub videoja. Készült 2010. december 5.én, Veszprémben

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradjon le a Pannon Egyetem tartalmairól! A 75 éves jubileumi programok mellett sok más érdekességgel is igyekszünk szolgálni az öregdiák közösség és minden kedves érdeklődő számára.