www.uni-pannon.hu

Jubileumi honlap-kalauz ünnepelni vágyóknak

A Pannon Egyetem 2024. szeptember 26-án ünnepli 75. születésnapját! Egész évben rendezvényekkel emlékezünk az évfordulóról, hogy méltó módon, az egyetemi karok és kampuszok összefogásával ünnepeljük meg ezt a kiemelt fontosságú mérföldkövet egyetemünk életében.
Pannon Egyetem 75 éves jubileum

75 év sok idő, de csak három generáció. Célunk nem csupán az önfeledt ünneplés, hanem a visszatekintés is, hogy megértsük, a Pannon Egyetem értékei miként adódtak, adódnak át generációról generációra. Ennek tükrében ünnepi évünket néhány kiemelt téma köré szervezzük, melyek fontos üzenetet közvetítenek egyetemünkről. Természetesen a régió tudásbázisaként most is a tudományt helyezzük az első helyre, de szorosan követi a kultúra és a sport, mely területeken szintén aktív szerepet vállal és elévülhetetlen érdemeket szerez egyetemünk évtizedek óta. Az érdeklődők közéleti tematikájú események közül is választhatnak, hiszen a város és az egyetem sok szálon összekapcsolódik és együttműködik, és számtalan közösségi programot valósít meg közösen, melyekből idén is adunk ízelítőt. Aki közvetlenül kötődött valaha a Pannon Egyetemhez, annak bizonyára az egyetemi múlt és hagyományok témaköre lesz a legérdekesebb.

Úgy gondoljuk, hogy ezek olyan értékek, amelyekkel a felvételiző középiskolások és ipari, gazdasági és társadalmi partnereink is azonosulni tudnak. Honlapunk is ezt a logikát követi, az eseménynaptárban tematika szerint is kereshetők a programok.

Az ünnepi év rendezvénykínálata rendkívül változatos! Szerepel benne többek között egy szabadtéri egyetemtörténeti kiállítás, ahol bepillantást nyerhetünk az elmúlt 75 év legfontosabb eseményeibe, lesz szabadtéri főzőfesztivál, kampusztúra, kerékpártúra, koncert, kerekasztal-beszélgetés és irodalmi antológia is. A központi ünnepséget őszre tervezzük.

Az év második felében megjelenik a Pannon Egyetem 75 évének jubileumi interjúkötete, melyben az egyetem tudományos életének meghatározó egyéniségeiről, kulturális, sport- és közéletének legendás alakjairól, sikeres hallgatóiról és munkatársairól készült interjúk olvashatók majd. Célunk, hogy a kötetet együtt alakítsuk Önökkel! Amennyiben interjúalany javaslatuk van, kérjük, jelezzék Kruppa-Jakab Éva kulturális referensnek a kruppa-jakab.eva@uni-pannon.hu címen rövid indoklással és elérhetőségük megadásával legkésőbb 2024. március 20-ig.

Javasoljuk, hogy rendszeresen térjenek vissza weboldalunkra, hiszen folyamatosan frissülő információkkal várjuk Önöket!

Várjuk a honlap tartalmához a megosztani kívánt közérdekű érdekességeket, fotókat, videókat, melyek segítenek az évfordulós múltidézésben! Kérjük, a kruppa-jakab.eva@uni-pannon.hu címre juttassák el a jogtiszta képeket, videókat, szövegeket, forrás megjelölésével.

Boldog 75. évfordulót, Pannon Egyetem!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

További tartalmak

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradjon le a Pannon Egyetem tartalmairól! A 75 éves jubileumi programok mellett sok más érdekességgel is igyekszünk szolgálni az öregdiák közösség és minden kedves érdeklődő számára.