www.uni-pannon.hu

Környezeti fenntarthatóság címmel indul e-learning kurzus 2024-ben

Érdekel a fenntarthatóság? Nem csak beszélni szeretnél róla, hanem tennél is érte? A Pannon Egyetem hallgatója vagy? Akkor ez az interjú Neked szól. Környezeti fenntarthatóság címmel indul e-learning kurzus 2024-ben, amelyet választható tárgyként hirdet az intézmény 75 hallgató számára. Hogy miért pont 75, erről is kérdeztük dr. Rostási Ágnest, a Bio - nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet tudományos főmunkatársát.

Kiknek ajánlod a jelentkezést a kurzusra?

Bárki jelentkezhet, szabadon választható tárgyként lesz meghirdetve. Azoknak a hallgatóknak ajánlanám, akiket hajt a kíváncsiság, foglalkoztat a jövő és a globális problémák, akik elhivatottságot éreznek, hogy valamit tegyenek a környezetükért, a természetért.

75. évét ünnepli idén a Pannon Egyetem. Összefügg azzal, hogy 75 hallgató számára nyitottátok meg a lehetőséget, hogy felvehessék a tárgyat?

Igen. Mivel ebben az évben ünnepeljük az Egyetem alapításának 75. évfordulóját, szeretnénk a jubileumra a tárgy keretei között is megemlékezni a 75 projektötlettel és a 75-ös létszámkorláttal. Amennyiben sikere lesz a tárgynak, természetesen a következő félévekben is elérhetővé tesszük hallgatóink számára.

Rostási Ágnes – vg.hu

Mire számíthatnak a hallgatók? Milyen tudást kaphatnak?

Azt már tudjuk, hogy szembe kell néznünk a megváltozott élet kihívásaival. A kérdés az, hogyan? A válasz talán egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint gondolnánk. Meg kell értenünk az ide vezető folyamatokat. Erre alkalmas ez a kurzus, mely tömören összefoglalja a legfontosabb természeti problémákat, gazdasági és társadalmi folyamatokat. Emellett hallgatóink tehetnek környezetükért is, hiszen a félév során megvalósítanak és bemutatnak egy fenntarthatósághoz kapcsolódó projektet, melybe saját mikroközösségüket is bevonhatják. Mindenkinek a saját fantáziájára bízzuk, hogy mit talál ki, mely problémakörhöz tud leginkább kapcsolódni. A lényeg, hogy tegyenek a környezetükért, a jövőjükért és kialakuljon egy összetartó közösség. A legsikeresebb munkákat a nagyközönség is megismerheti, mert a Regattán a Fenntarthatósági Kompetencia Központ többek között ezeket a projekteket is bemutatja.

A teljes interjút itt találják.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

További tartalmak

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradjon le a Pannon Egyetem tartalmairól! A 75 éves jubileumi programok mellett sok más érdekességgel is igyekszünk szolgálni az öregdiák közösség és minden kedves érdeklődő számára.