www.uni-pannon.hu

Magyar Rektori Konferencia ülés a Pannonon

Veszprémben ülésezett a Magyar Rektori Konferencia munkacsoportja

Február 22-én a veszprémi Pannon Egyetem adott otthont az MRK Honvédelmi Képzési Munkacsoport soron következő ülésének.

Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntötte az ülés résztvevőit és röviden bemutatta az idén 75. születésnapját ünneplő intézményt.

Dr. Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium Stratégiáért és Humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára „A honvédelmi nevelés és a honvédelmi alapismeretek tantárgy aktuális helyzete, jövőbeni elképzelések és célok a felsőoktatásban, valamint a tantárgyfejlesztés lehetőségei, irányai;” címmel tartott előadást.

Dr. Resperger István professzor az égető globális konfliktusokról, köztük az orosz-ukrán háborúról, az izraeli-palesztin és a kínai-tajvani kapcsolatokban tapasztalható feszültségekről beszélt előadásában.

Soós Gyula ezredes a Honvédelmi alapismeretek gyakorlati oktatásában szerzett tapasztalatait ismertette, Visi Tibor ezredes pedig a következő egyetemi félév feladatait vázolta fel.

Az ülés keretében Dr. Kristóf János professzor úr a Honvédelmi Minisztérium elismerésében részesült a Pannon Egyetemen folyó honvédelmi oktatásban való kiemelkedő tevékenységéért, többek között a “Honvédelmi ismeretek alapjai” kurzus elindításában betöltött szerepéért.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

További tartalmak

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradjon le a Pannon Egyetem tartalmairól! A 75 éves jubileumi programok mellett sok más érdekességgel is igyekszünk szolgálni az öregdiák közösség és minden kedves érdeklődő számára.