www.uni-pannon.hu

Miről mesélnek a képeslapok?

Képes levelezőlap kiállítás dr. Poór Zoltán nyugalmazott egyetemi docens gyűjteményéből. A „Miről mesélnek a képeslapok?” sorozat keretében az első összeállítás a „Bakony és a Balaton-felvidék csodái” címmel látható június 14-ig, a könyvtár nyitva tartási idejében.

Képes levelezőlap kiállítás dr. Poór Zoltán nyugalmazott egyetemi docens gyűjteményéből. A „Miről mesélnek a képeslapok?” sorozat keretében az első összeállítás a „Bakony és a Balaton-felvidék csodái” címmel látható június 14-ig, a könyvtár nyitva tartási idejében (hétfőtől csütörtökig 8:00 és 19:00 között, valamint péntekenként 8:00-tól 17:00-ig.) 

A kiállítást egyetemünk rektora, Dr. Gelencsér András nyitotta meg, aki kiemelte, hogy bár a képeslap egy letűnt kor emléke, de a kiválasztására, megírására, elküldésére szánt idő sokkal több volt, mint amit manapság egy mobiltelefonos üzenet, selfie elkészítésére szánunk. Érdemes hát felidéznünk, hisz a lapok odafigyelésről tesznek tanúbizonyságot. Az adott kor lenyomatai. Poór Zoltán röviden elmondta, hogy náluk családi hagyomány az értékmentés, és szerencsésnek érzi magát, hogy felesége is partner a gyűjtési munkában. S bár úgy tűnhet, hogy a képeslapküldés kiment a divatból, az utóbbi időben helytörténetileg, illetve családfakutatási szempontból újra felértékelődött.

A kiállítás a Pannon Egyetem 75 éves jubileumi programjainak állomásaként tekinthető meg. A most látható tárlat tudatosan a szűkebb környezetünkről szól, de a következő hónapokban újabb és újabb kiállítások keretében Poór tanár úr képeslapjain keresztül világkörüli utazásra is indulhatunk majd.

A PEKTK bejáratánál egy – a képes levelezőlap történetét bemutató – tárló és vitrin, valamint a 3. emeleten 8 válogatás várja az érdeklődőket.

Képek, szöveg: https://htk.uni-pannon.hu/hirek/poor-tanar-ur-kepeslapgyujtemenyebol-nyilt-kiallitas-tegnap-az-egyetemi-konyvtar-es-tudaskozpont-3-emeleten

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

További tartalmak

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradjon le a Pannon Egyetem tartalmairól! A 75 éves jubileumi programok mellett sok más érdekességgel is igyekszünk szolgálni az öregdiák közösség és minden kedves érdeklődő számára.