www.uni-pannon.hu

Sikeres Vívó MEFOB Tapolcán

Az idei Vívó MEFOB a férfi párbajtőr egyéni versennyel kezdődött 2024. április 27-én a Tapolca Vívóklub gondozásában. 

A megnyitón a házigazdák köszöntették a versenyzőket: Dobó Zoltán, Tapolca város polgármestere és dr. Edvy László a Pannon Egyetem (PE) docense, aki egyben a Veszprémi Sport Club Elnöke (VESC). A PE, a VESC és a Tapolca Vívóklub tavaly óta együttműködik a vívósport népszerűsítésében egyetemi és utánpótlás szinten egyaránt, melynek első rendezvénye a két napos verseny.

A verseny első napján bemutatkoztak a női egyéni párbajtőrözők is, illetve a női- és férfi párbajtőr csapatversenyek is lezajlottak. A Pannon Egyetemet férfi párbajtőr egyéni és csapat versenyen képviselte Orosz Nándor, Zajácz Miklós, Kiss Gergely. A hallgatókat felkészítette: Imreh László, a Veszprémi Egyetemi Sport Club vívó szakosztály vezetője

A versenyt megtisztelte jelenlétével Tapolca város alpolgármestere, Puskás Ákos és Boczkó Gábor, a Magyar Vívó Szövetség szövetségi kapitánya /Világ – és Európabajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó/, illetve Imreh László, a Veszprémi Egyetemi Sport Club vívó szakosztály vezetője /veterán Európa bajnok párbajtőrvívó/.

A Vívó MEFOB második napján a kard és tőr versenyek kerültek megrendezésre egyéni és csapat, illetve női és férfi versenyszámokban. A második versenynapon a Pannon Egyetemet Czaun Barnabás képviselte az egyéni kard versenyszámban.

Az első naphoz hasonlóan hasonlóan a második napon is sportszerű versenyzés és baráti légkör jellemezte a versenyt.

Az intézményi pontverseny eredménye:

1. EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

2. BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM

3. SEMMELWEIS EGYETEM

Köszönjük a Tapolca Vívóklub rengeteg munkáját és remek szervezését!

A képeket készítette: Rezi Bence

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

További tartalmak

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradjon le a Pannon Egyetem tartalmairól! A 75 éves jubileumi programok mellett sok más érdekességgel is igyekszünk szolgálni az öregdiák közösség és minden kedves érdeklődő számára.